SAVETHISBLOG COMMUNITIES

savethisads

Thursday, June 16, 2011

KERTAS PENGUKUR DIGITAL YANG OHSEM!!

Ini sungguh cool..ini sungguh cool...aku cakap ini sungguh cool!Korang penah tahu tak berapa banyak lagi jumlah peratus bateri korang yang tinggal?Tak tahu kan?kehkehkeh..Sebenarnye rekaan ni tak memberi banyak manfaat pon kat kita,cuma kita sekadar nak tahu berapa banyak lagi percentage bateri yang ada untuk bateri kita.Bagi aku kita tak payah la nak susah payah dok kira percentage bateri tu.Ape susah,bateri habis beli la baru..bukan mahal pon ye dak??Tapi takpe lah..sekurang-kurangnya ada jugak manusia yang genius utk reka benda ni,mane tahu satu hari nanti ia akan jadi berguna,btol tak?Bia aku terang kat korang cane nak guna..


Design ni dinamakan Digital Measuring Paper yang direka oleh Wang Gang.Mak aih name kau..kemain lagi nak wang.kehkeh..Kertas ini bukan kertas biasa yang korang tengok kat tepi-tepi jalan ke,pasar malam ke,ni kertas bukan sebarang kertas.Kertas ni mampu kira peratus bateri yang ada pada sesebuah bateri.Dalam bahase susah sikit,benda ni kira amount of juice yang ade kat cell dalam bateri tuh..Tak susah,korang hanya perlu tekan bateri tu ikut kepala bateri tu lah..buat macam gambar nombor 3..ha..cool kan?


KLIK READMORE UNTUK GAMBAR BERIKUTNYA






Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

11 comments:

  1. Lom g.. aku xbrape sht la.. jap g kojol la ni lps hantuk kpala ngan kusi..

    ReplyDelete
  2. fuhh..camne la diorang design tu

    ReplyDelete
  3. Bagus betul WANG n the GANG tu!!

    Rajin dan kreatif habis!!

    ReplyDelete
  4. wah... lain dari yg lain ni... hebat btl ni...

    ReplyDelete
  5. tudiaa rajinnya wang ni , dashatdashatt

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...