SAVETHISBLOG COMMUNITIES

savethisads

Thursday, June 9, 2011

Solar Window sungguh jimat!

adik-adik,kakak-kakak,abang-abang...dengar sini semua orang kampung!!harini aku nak promot barang.Alkisahnya nama dia solar window rekaan Jun-se Kim,Yu-jin Cho & Yu-jin Lee ni sungguhla awesome!korang tak percaya ke?mai aku terangkan..ni sebenarnye tingkap solar yang akan tuka kuasa solar kepada kuasa letrik!haha.ni satu langkah korang boleh jimat lepas harga elektrik naik ye dak?lol..aku pon taktau harga menatang ni berapa,tapi aku rasa mahal kot.ape yang best pasal tingkap ni adalah,korang boleh plug in gadget korang kat tingkap ni.Maksudnya,bile handphone korang habis bateri,cucuk je kat bawah tingkap ni,td dia akan recharge la..kan da cakap tadi,tingkap ni tukar tenaga solar ke tenaga letrik.Idea yang simple,tapi rekaan yang genius kan?kat bawah ni ada gambar.korang usha la puas2..tschuess











Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

9 comments:

  1. WOW.. MENARIK!!! BETUL3X.. SEJAK ELEKTRIK NAIK NIE.. MCM32X LA KNE PESAN DGN MAK..HEHE.. JIMAT TU.. JIMAT NIE.HEHEHE

    ReplyDelete
  2. wow! memang bijak~~~~ thumbs up!

    ReplyDelete
  3. pergh...memang makin canggih la dunia ni..but bnda tu harga ratusan ribu..maybelah..

    ReplyDelete
  4. i like this entry.. :) bagus btol teknologi nie.. hehehe

    ReplyDelete
  5. canggih betul.. jual kat malaysia ke..

    ReplyDelete
  6. wah hebat ni .. nk beli 1 ah .. hehe

    ReplyDelete
  7. mmg hebat, biasenyer solar tu letak kat bumbung aje..skrang kat tingkap pon ade..now aku tunggu dorang buat utk pc pulak..mm boleh ke jadi mcm tu yer..ehehe kite tunggu..harap2 orang malaysia lebih kreatif utk cipta bende baru mcm dorang :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...